GRATIS smagsprøve?

Hvis vi havde råd til at lade vores mange nye kunder “smage” på en Lønsikring i nogle måneder uden at betale for det, så havde vi nok ikke ramt en skarp pris, eller den rigtige kombination af service, tidlig indsats og dækning fra dag 1.

A-kasse systemet har i årevis kørt med “gratis” medlemsskab. STATEN der dækker omkostningerne ved dagpenge udbetalingerne, kører heldigvis ikke med rabat tilbud, der skal betales hver måned, men som du sikkert også ved, så dækker denne betaling langt fra hvad løsningen koster. Det er imidlertid politisk besluttet at det er sådan det skal være og det har jeg faktisk stor sympati for, jeg har også stor sympati for at det er samme pris og dækning til alle, det skal det være når det er noget alle har ret til, tror jeg.

Når man kommer fra et uddannelsesforløb, så giver det god mening, at eventuel ledighed kører over dagpengesystemet i de første år. Mange kommer aldrig igen til at genbesøge denne beslutning..

Når man senere kan læse, meld dig ind i foreningen og få gratis a-kasse i en måned eller to, så er det jo fordi der er en sammenhæng mellem forening og a-kasse og naturligvis fordi, a-kassen ikke har den økonomiske risiko på det nye medlem, det har vi alle sammen. Det leder mig til at formode, at der er en forretningsmæssig sammenhæng mellem foreningens arbejde og deres a-kasse.

Når man bliver ledig og vil have sin ydelse fra a-kassen, skal man opfylde samfundets krav, for at modtage ydelsen, det betyder f.eks. at man skal registrere sig ledig på jobnet og at man skal give møde på det lokale jobcenter. A-kasserne vejleder naturligvis i større eller mindre omfang deres medlemmer, når de er blevet ledige, men risikoen ligger i samfunds kassen, de har med andre ord ikke hånden på “kogepladen” for at medlemmet hurtigt kommer i relevant arbejde, de hjælper naturligvis med at opfylde samfundets berettigede krav til at sikre udbetalingen og ønsker naturligvis medlemmet i arbejde hurtigst muligt.

For mange der er kommet godt i gang med deres liv er der heldigvis sket det at deres løn er steget med årene og for mere end halvdelen af alle danske lønmodtagere, så meget at dagpengesatsen er for lav.

Der har derfor længe været behov for nytænkning af lønsikring. Vi har arbejdet med det gamle system i mange år og kunne se hvor det kunne forberedes og fik det gjort. Vi ønsker naturligvis også at tjene penge, ligesom de andre i dette marked, men vi har prioriteret at få lavet de rigtige løsninger, til gavn for vores kunder fra dag 1 hvor de oplever ufrivillig ledighed. Håber du kan se fornuften i at den rette løsning til den virkelighed vi lever i idag fremfor at vi giver gratis smagsprøver på andres regning. Velkommen