Har du sikret dig?

Har du en ildslukker?

Har du en løn? Er du funktionær, måske med flere år i samme virksomhed og med en gage, der ligger omkring gennemsnits indkomsten i Danmark, eller måske endda over?

Bor man i et hus med stråtag, har man en ildslukker. Gennem år lavede man brandforbedringer i danske etageejendomme og sikrede disse mod de ødelæggende kræfter en brand kan udgøre for familiens fundament.

Vores fundament er også vores arbejdsindkomst.

Danske lønmodtagere kan opsiges med kortere varsel end vi ser i andre lande omkring os og vi hylder denne model og giver den kredit for den vækst vi har i vores arbejdsmarked.

Virkeligheden for mange er at de er afhængige af deres økonomi, det betyder derfor også at mange er væsentlig underforsikret hvis de skulle blive fyret og pludselig skal klare den daglige økonomi blot på dagpenge, som pt er på ca. 18.000 kr. før skat, for en fuldtidsforsikret.

Der er lavet talrige analyser på at vi kan blive stressede hvis vores daglige økonomi er presset og stress påvirker vores helbred og evne til at tænke kreativt og ud af boksen, begge dele er vigtigt for at komme godt videre efter en fyring.

Så når vi bliver fyret og det sker, så er det godt at have en ildslukker.

En ildslukker, der hjælper fra dag et med at få et nyt job, da det er det som skal have den største fokus, og med den hjælp, der er nødvendig for at få sine kompetencer til at stråle i forhold til det job man gerne vil have. Når arbejdsgiver har overført løn for sidste gang tager ildslukkerens økonomiske del fat og udbetaler løn på op til 90% af den hidtidige gage.

Så med en god Lønsikring, kan man sove trygt om natten også i en meget omskiftelig tid.